A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: controllers/main.php

Line Number: 96

Geschiedenis - De Coovelse Menners
 
 

Geschiedenis

Historie van de Coovelse Menners in vogelvlucht!!

Op initiatief van de heren Henk v.d. Westerlo, Jan Leenders en Peter van de Akker werd ten huize van van Peter, die aan de rand van het Coovels Bos woonde, op 31 januari 1985 een bijeenkomst belegd waarvoor circa 25 personen waren uitgenodigd. Het doel van de bijeenkomst was te peilen of er belangstelling bestond voor het oprichten van een menvereniging. Nou die was er zeker! Het doel was om binnen verenigingsverband met paarden/pony’s bezig te zijn.

Na discussie over wat voor een soort vereniging het moest worden, werden de aanwezigen gevraagd wat voor ieder belangrijk was om binnen een vereniging te doen en wat verwacht van het “Bestuur”. De hoofdbelangstelling ging uit naar recreatief met paarden bezig zijn, terwijl anderen het belangrijk vonden om deel te nemen aan wedstrijden, terwijl weer anderen het prettig vonden om gezamenlijk een hobby uit te oefenen en bijvoorbeeld de kunst van het mennen beter onder de knie te krijgen, door bijvoorbeeld een instructeur uit te nodigen.
Na over te zijn gegaan tot een stemming onder de aanwezigen, werd definitief besloten te komen tot oprichting van een vereniging.

Later die avond vond de kandidaatstelling “Bestuursleden” plaats door middel van 5 schriftelijke stemmen.

Op die bewuste 31 januari 1985 was de vereniging “geboren”.
Later tijdens de eerste Algemene Ledenvergadering 28 februari 1985 is de naam van de vereniging gekozen: De Coovelse Menners Helmond/Nuenen, gezien de plaats van oprichting.
In het 1e jaar is het aantal leden gestegen van 27 naar 50.
Nu ligt het ledenaantal boven de 100 leden!